torstai 30. lokakuuta 2014

Mujunen: Loppuraportti 155:sta


Kuution auto on vihdoin palautettu ja tuntuupa taas mukavalta kun on ihan oikea auto alla. Seuraava teksti saattaa sisältää 155:n omistajien mielestä virheellisistä ja vääristeltyä tietoa kyseisestä kulkineesta. Tämä on kuitenkin vain yhden aloittelevan Alfa Romeo kuskin mielipide eikä yleinen kannanotto kyseistä automallia vastaan.

Rehellisyyden nimissä on pakko sanoa, että en millään tavalla ymmärrä sitä yhtä (1) suomalaista, joka tuollaisen on uutena Suomessa ostanut. Esimerkiksi saman aikakauden Audi 80 tai Bmw E36 vaikuttavat kyllä huomattavasti modernimmilta ja paremmin tehdyiltä autoilta. Poikkeuksellisesti tämän Alfa Romeon sielu on jotenkin mätä. 155:n kohdalla ei voida puhua ajamisen ilosta eikä sitä voi kuvailla ”ajajan autoksi” niin kuin 156:sta voi luonnehtia. Se muistuttaa lähinnä vanhaa Fiatia. 

155-mallia rekisteröitiin Wikipedian mukaan Suomessa seuraavasti:






Positiivisina puolina mainittakoon, että ajettavuus on ihan hyvä ja 155:n on myöskin huomattavan ketterä omaan autooni verrattuna. Polttoaineen kulutuskin oli varsin maltillinen. Kilometrejä mittariin kertyi lähes 400 keskikulutuksen ollessa noin 8,5 l/100 km, ei huono. Siihen positiiviset asiat sitten jäävätkin. 

Ei niin hyviä ominaisuuksia olikin sitten vähän enemmän. Suorituskykyä ei voi kovin hyväksi kehua, ainakaan omaan autooni verrattuna. Tämä ei sinällään tullut yllätyksenä, sillä suorituskyky ehti jo aiemminkin huvittaa hieman. Toivon kovasti, että tästä syksystä ei ole tulossa kovin kylmä. Uskoisin, että viimeistään -10 asteessa joutuu Kuutio siirtymään kävelyhommiin. Hieman yllättäen huomasin myös, että puhallin ei toimi kuin kahdella suurimmalla nopeudella. Tämä vika oli törkeästi jätetty raportoimatta! Virhepiste. Muutenkin auton sisätilat lämpiävät huomattavasti hitaammin kuin 156:ssa. Huomattava räminä ja resonanssi  täyttää auton kabiinin vähänkin huonommalla tiellä ja moottoritiellä hirveän metelin lisäksi mukaan tulee voimakas tärinä. No eipä ainakaan nukahda rattiin.


Kuution auton teinilook ei oikein saavuttanut suosiota perheessämme. Ennen auton palautusta kurvasin Motonetin pihaan täydentämään kokonaisuutta. Siitä onkin jo aikaa kun olen viimeksi Wunderbaumin ja karvanopat ostanut. J





Kuution Alfastakin löytyi kyllä jonkinlainen Cd-soitin, mutta ainuttakaan kaiutinta siinä ei ole. Edellinen omistajaa lienee myynyt ne johonkin todettuaan, että ei niistä kuitenkaan mitään muulta melulta kuule. Varmaan siitä syystä oman Alfani radion kaikista esivalinnoista löytyikin Kuution lempikanava. Varmasti sopiva valinta hänelle liian kiihkeään italiaanoon.




Hyi kauhea mikä kottero, onneksi sain oman autoni takaisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti