keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kuutio kohtasi sabotaasia?

Onnittelut Mujuselle bonuspisteistä! Oma alfailuni on muiden kiireiden vuoksi rajoittunut lähinnä ajamiseen. Katsastusta varten on takajarru- ja käsijarruremonttia tullut suunniteltua ja talvirenkaatkin katsoin aiheelliseksi tilata, lähipäivinä saan ne käsiini.

Alfa lähti viime viikolla nätisti käyntiin myös ensilumien alta.

Eilen aamulla töihin lähtiessä jouduin kirjaamaan itselleni nöyryyttävät kolme miinuspistettä syykoodilla "käynnistymättömyys kotipihasta". Startti ei naksahtanutkaan eli virtaa ei ollut käytettävissä yhtään. Ihmettelin että mitäs se akku noin on kuollut, kun aiemmin ei ole oireillut yhtään. Arvelin että jotain täytyy olla oikoisessa, joka on yön aikana akun tyhjentänyt. Aamulla ei ollut kuitenkaan aikaa ihmetellä, joten palautin Alfan avaimet takaisin sisälle ja asensin pyöräilykypärän päähän. Säännöthän kieltävät talouden muiden autojen käytön. Täytyy myöntää että polkupyörän selkään hypätessä hivenen kismitti.

Pitkän työpäivän jälkeen polkaisin kotiin läpi tuulen ja tuiskun, asensin otsalampun päähän ja otin yleismittarin käteen. Konepelti auki ja akkua ihmettelemään:

Kenkä irti

Akunkenkien kiristysmutterit olivat aivan löysällä ja toinen akunkenkä noussut paikaltaan. Kenkä napaan, mutterit kireälle ja johan taas pelitti.

Ihmettelin miten nuo nyt ovat irronneet kun onhan tässä jo kilometrejä kertynyt. Mujusen lainausviikon jälkeen on tullut ajettua vain noin 150km. Syytinkin kilpakumppania välittömästi sabotaasista, mutta mies ei tunnustanut. Autossa leijailee vieläkin niin väkevä Wunderbaumin käry Mujusen jäljiltä, että tämäkin temppu olisi kyllä hyvin sopinut kuvioon. Noh, Mujusen syy tämä on joka tapauksessa: jos ei tarkoituksellista sabotaasia niin ainakin hän on ajanut epätasaisesti löystyttäen akunkengät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti