tiistai 18. marraskuuta 2014

Mujusen perheauto



Niin kuin edellisestä päivityksestäni on pääteltävissä, kasvoi kuljetuskapasiteetin tarve pari viikkoa sitten merkittävästi. Jatkossa autoon täytyisi mahtua myös kaikki pikkuihmisen kuljettamiseen tarvittava välineistö. Jäähyllä olevan käyttöauton kanssa tämä ei tuottaisi kovin suuria haasteita (Audi A6, Avant), mutta Alfan kuljetuskapasiteetti on vähän rajallisempi. Vakuuttelin kotona jo hyvissä ajoin, että ei hätää, kyllä me sinne ihan hyvin mahdumme ja se pitikin paikkansa.

Olin jo aiemmin katsellut pelon sekaisin tuntein meille hankittua turvakaukaloa (Akta Graco). Ajattelin salaa mielessäni, että tuo ei kyllä mitenkään tule mahtumaan Alfaan.  Yllättävän hyvin se turvakaukalo kuitenkin sujahti paikoilleen.



Eihän tuohon etupenkille ihan hirveästi tilaa jää, mutta kyllä siihen juuri mahtuu. Vielä kun kuljettaja hivenen karsii omista tiloistaan, niin kuljettajankin taakse mahtuu istumaan. Turvakaukalo ei siis ole ongelma.



Rattaiden suhteen olin vieläkin skeptisempi. Hankitut Emmaljunga duo edge combi- rattaat muistuttavat ulkomitoiltaan lähinnä kottikärryjä. Niiden ulkomittoja tutkaillessa tiesin jo kokeilemattakin, että ne eivät tule mahtumaan takakonttiin millään keinolla. Pakkohan niitä kuitenkin oli testata kun tarvetta liikkumiselle kuitenkin on tulossa.





No eiväthän ne sinne takakonttiin mitenkään mahdu. Oli siinä taas muutamalla naapurilla hauskaa kun seurasivat silmä kovana tätä pakkausnäytöstä. Mielessä kyllä kävi vaunujen rungon purkaminen pienempiin paloihin, mutta onneksi käsillä ei juuri silloin ollut tarvittavia työkaluja ja olisihan vaunujen käyttöönottokin hivenen liian aikaa vievää.


Lopuksi löysin ainakin itseäni tyydyttävän ratkaisun: vaunujen runko-osa takakonttiin ja koppa repsikan paikalle. Toki autoon ei tämän järjestelyn jälkeen mahdu kuin kaksi aikuista, mutta niinhän se lähes kaikissa urheiluautoissa taitaa olla.



Olen jo muutaman kerran kotona saanut kuulla lausahduksen: ”Eikö me voitaisi mennä Audilla”. Ei voida, kisa on kisa. Jään mielenkiinnolla odottamaan ensi viikon "mummolareissua". 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti