maanantai 15. joulukuuta 2014

Mujusen ensimmäiset "talvikokemukset"




Paljon on ehtinyt vettä virrata Tammerkoskessa sitten viime päivityksen ja aiemmassa kirjoituksessa mainittu mummolareissukin on jo tehty. Yllättävän hyvin tavarat loppujen lopuksi mahtuivat mukaan, voidaan siis todeta, että 156:n toimii mainiosti myös perheautona.

Talvirenkaat ovat vaihtuneet alle ja ensimmäiset talvikelin kokemuksetkin on tullut jo hankittua.
Auto oli ostaessani varustettu kilpailun sääntökirjan mukaisella minimivarustuksella eli pelkillä peltivanteilla. Samaan aikaan autoon hankkimani talvirenkaat eivät kunnoltaan vastanneet aivan uusia, joten päätin vähän parantaa rengastusta miinuspisteistä välittämättä. Nyt taka-akselilla pyörivät uudenveroiset Hakkapeliitta 7:t ja etuakselilla Michelin xin2:t.

Renkaiden hankintaan liittyi tavallaan hauska episodikin: minulla oli jo valmiiksi yksi pari hyviä renkaita, mutta toinen pari vielä uupui. Tori.fi:n putkahti lupaava ilmoitus parista tavirenkaita. Puhelun perusteella renkaat olivat hyväkuntoiset ja niissä on lähes kaikki nastatkin tallella. Hyvä homma, ajoin saman tien Lempäälään.
Paikan päällä epäilin, että olen joutunut piilokameran uhriksi. Renkaissa oli pintaa noin 3 milliä ja ehkä muutama ehjä nasta. Kyllä siinä rauhallisempikin kaveri vähän joutui kyselemään, että mikäs homma tämä nyt oikein on? Myyjä vielä huomasi kertoa, että ei näillä renkailla kyllä leimaa enää saa.. Toivottavasti kukaan muu ei ole ajellut kauempaa ostamaan samoja hyväkuntoisia talvirenkaita.

Ensimmäiset talvikokemukset eivät ole vielä täysin vakuuttaneet. Ensimmäisenä pakkaspäivänä oli jäässä kuskin ovi, molemmat takaovet ja käsijarru. Myönnettäköön kuitenkin, että edellisenä päivänä oli ihan vesikeli. Viimeksi eilen olivat taas molemmat takaovet jäässä, myöskään huurteenpoisto ei aivan yllä edellisen käyttöautoni tasolle..

Syksyn vesikeleillä päivitin myös pyyhkijät uusiin. On se vaan mukava ajella kun autosta näkee ulos myös vesisateella. Huomasin myös, että autossa ei ole pissapojan nesteen varoitusvaloa. Samalla totesin, että todennäköisesti sama insinööri on suunnitellut pissapojan säiliön täyttöaukon ja penkinlämmittimien kytkimien sijoittelun. Jotenkin tuon aukon varmaan olisi saanut suunniteltua vähän suuremmaksikin.



Kilpailun loppu alkaa jo häämöttää ja näin ennakkotietona kerrottakoon, että Alfa ei tule jäämään perheeseen kilpailun jälkeen. Tämä ei ole helppo päätös, mutta olen puntaroinut asiaa monelta eri kantilta ja nyt tilanne on tämä. Tästä lisää pohdintoja myöhemmin.

Nyt olisi sitten hyvä Alfa myynnissä blogin seuraajille ja miksi ei muillekin. Nettiautoon en ole vielä ilmoitusta laittanut, mutta kyllä se sinnekin ilmestyy lähipäivinä.


Pisteet ja ajokilometrit päivitetty.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti